Antena 3 CNN Actualitate Cod roșu de inundații, până la ora 24, în județul Alba. Locuitorii din două comune, izolați de viitură

Cod roșu de inundații, până la ora 24, în județul Alba. Locuitorii din două comune, izolați de viitură

În comuna Ocoliș și Poșaga, din județul Alba, s-au manifestat fenomene meteo periculoase, ploi semnificative și grindină, ca urmare a codului roșu meteo.

Cod roșu de inundații, până la ora 24, în județul Alba. Locuitorii din două comune, izolați de viitură
Sursa foto: ISU Alba
de Adelina Miron    |    15 Iul 2021   •   19:37

Din informațiile preliminare, mai multe drumuri sunt distruse sau colmatate, preponderent în comuna Ocoliș, dar și în Poșaga.

La momentul de față, drumurile de acces DJ750G către comuna Ocoliș și DJ750F către Poșaga sunt blocate de viitură. 

Comunicare cu forțele prezente la locul intervenție este foarte dificilă din cauza lipsei semnalului, transmite ISU Alba.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor. Opt ofițeri și 41 de subofițeri cu 10 motopompe transportabile și trei motopompe remorcabile, precum și o barcă pneumatică, au fost mobilizați.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu  posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș – amonte S.H. Turda, judeţele: Cluj, Alba.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Ocoliș, Ocolișel, Iara- afluenții aferenți sectorului aval S.H. Valea Ierii.

×
Subiecte în articol: cod rosu inundatii Alba
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close