Antena 3 CNN Actualitate Ce face Liviu Dragnea în închisoare după ce i s-a respins cererea de eliberare condiționată

Ce face Liviu Dragnea în închisoare după ce i s-a respins cererea de eliberare condiționată

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Instanța a respins cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD. Decizia nu este însă una definitivă, iar avocații acestuia au anunțat deja că vor contesta această măsură.

Ce face Liviu Dragnea în închisoare după ce i s-a respins cererea de eliberare condiționată
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Apr 2021   •   16:45

Unul dintre puținii care i-au rămas aproape lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, a vorbit la Antena 3 despre momentele grele prin care trece fost lider al PSD în această perioadă.

"Am vorbit acum cu el acum și am vorbit și ieri, pentru că am fost în vizită și am crezut că mă duc pentru ultima oară în vizită la penitenciar. Ieri i-am spus că sunt convins că după ce a obținut patru hotărâri judecătorești, inclusiv o hotărâre dată de comisia din penitenciar care e condusă tot de un judecător, privind eliberarea, nu are cum instanța de astăzi să dea altceva decât sa ia act, conform legii.

Pentru că patru judecători, între timp, i-au admis faptul că a fost abuzat în închisoare, că i s-a încălcat dreptul la sănătate, dreptul la muncă, i s-au acordat cele 49 de zile de muncă suplimentar, comisia de la penitenciar, condusă tot de un judecător, a admis în unanimitate că el poate fi elibera.

Și vreau să vă spun câteva lucruri: Dragnea nu este nici criminal, nici pedofil, nici violator, nici un pericol public pentru societate. Este însă un pericol pentru sistem. Și dacă ei cred că sub forma asta abuivă îi vor închide gura lui Dragnea, vă spun că nu o să i-o închidă", a spus Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Antena 3.

Acum lucrează la lenjerii. L-au scos ca inginer de la parcul auto al penitenciarului, că așa sunt ordinele de sus, și l-au trimis la lenjerii. După ce l-au ținut aproape 9 luni de zile pe tușă, ba că are COVID, ba că e suspect, ba că e suspect colegul de cameră sau colegul colegului din salon. A fost un șir întreg de abuzuri, inclusiv de abuzuri, inclusiv legate de starea lui de sănătate, pentru că el nu a fost încă dus la medic. Pentru că el trebuia să fie operat la coloană, are probleme foarte serioase de sănătate. Cu toate astea, nu s-a decis nimic astăzi în sensul acesta", a mai spus Codrin Ștefănescu.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close