Antena 3 CNN Actualitate Codul Rutier 2022. Sancțiuni mai drastice pentru șoferii care depășesc pe banda de urgență de pe autostradă

Codul Rutier 2022. Sancțiuni mai drastice pentru șoferii care depășesc pe banda de urgență de pe autostradă

Codul Rutier 2022. După weekendul prelungit de Sfânta Maria, oamenii se întorc acasă, iar asta se vede bine înţeles, în trafic, mai ales pe Autostrada Soarelui. Unii dintre șoferi au fost atât de nerăbdători încât au depășit pe banda de urgență. Ghinionul a făcut ca polițiștii de la Rutieră să îi observe și să îi oprească.

Codul Rutier 2022. Sancțiuni mai drastice pentru șoferii care depășesc pe banda de urgență de pe autostradă
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    15 Aug 2022   •   18:43

Codul Rutier 2022. Mai mulți șoferi au rămas astăzi fără permisul de conducere, după ce au depășit pe banda de urgență a Autostrăzii A2.

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an și cuprinde sancțiuni pentru șoferii agresivi și pedepse mai aspre pentru manevre periculoase pe autostradă.

Codul Rutier 2022. Suspendarea permisului pentru 90 de zile pentru circulația pe banda de urgență 

Circulația pe banda de urgență a autostrăzii era sancționată doar cu amendă contravențională în vechea legislație, dar acum, Noul Cod Rutier prevede reținerea permisului pentru 90 de zile dacă șoferii folosesc în mod nejustificat banda de urgență. Noile amenzi sunt cuprinse între 1305 și 2900 lei.

Codul Rutier 2022. Suspendarea permisului pentru 120 de zile (4 luni)

Suspendarea permisului de circulație pentru 4 luni se aplică pentru următoarele abateri :

-circulația sau întoarcerea pe contrasens pe autostradă

-depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h

-nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată

Anterior, pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h și nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu linia de tren se reținea permisul pentru 90 de zile, cu posibilitatea de a reduce perioada de suspendare la doar 30 de zile după un test cu 15 întrebări pentru verificarea regulilor de circulație. Totodată, circulația pe contrasens era sancționată cu reținerea permisului pentru 60 de zile.

×
Parteneri
Crește salariul minim de la 1 octombrie 2023!
x close