Antena 3 CNN Actualitate Coincidență bizară. Ce urma să facă Putin în seara în care ambasadorul rus a fost asasinat în Ankara

Coincidență bizară. Ce urma să facă Putin în seara în care ambasadorul rus a fost asasinat în Ankara

Coincidență bizară. Ce urma să facă Putin în seara în care ambasadorul rus a fost asasinat în Ankara
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Dec 2016   •   19:17

Corespondetii occidentali la Moscova au relatat pe Twitter un detaliu pe care l-au numit o "coincidenta bizara", potrivit stirileprotv.ro.

Citand presa rusa, corespondentii The Guardian si Financial Times in capitala Rusiei au relatat ca Vladimir Putin urma sa participe, inainte de asasinat, la o piesa de teatru scrisa da Alexander Griboedov, ambasador in Iran, ucis in 1829.

 

 

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat marţi serviciilor sale secrete să întărească măsurile de securitate, la o zi după asasinarea ambasadorului rus la Ankara de către un poliţist turc, informează AFP, citată de Agerpres.

'Le cer serviciilor speciale să ia măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea în interiorul Rusiei şi în străinătate, pentru a spori securitatea organizaţiilor ruse în străinătate şi a colaboratorilor acestora', a declarat Putin, citat de agenţiile de presă ruse.

'Vă cer, de asemenea, să intensificaţi cooperarea cu serviciile secrete din străinătate', a adăugat Putin, făcând aceste declaraţii în faţa şefilor diferitor servicii secrete din ţara sa, cu ocazia Zilei agenţilor de securitate.

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis luni seara de un poliţist turc, care a afirmat că a acţionat pentru a răzbuna drama din oraşul Alep, pe cale să fie recucerit în totalitate de regimul sirian, cu sprijinul Moscovei.

Turcia şi Rusia au înfiinţat o comisie comună pentru anchetarea asasinării diplomatului rus, ucis cu mai multe gloanţe trase în spate. O delegaţie rusă formată din opt membri a sosit marţi dimineaţa în capitala turcă pentru a lua parte la lucrările comisiei

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close