Antena 3 CNN Actualitate Colegii copilului care a murit după ce a făcut infarct în clasă sunt consiliați de psiholog

Colegii copilului care a murit după ce a făcut infarct în clasă sunt consiliați de psiholog

Colegii de clasă ai băiatului de 9 ani de la Şcoala Gimnazială "Sfânta Vineri” din Ploieşti, care a murit, marţi, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul orelor de curs, sunt consiliaţi de un psiholog.

Colegii copilului care a murit după ce a făcut infarct în clasă sunt consiliați de psiholog
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   21:30

Reamintim că băieţelului de 9 ani i s-a făcut rău, marţi, în timpul orei de religie la Şcoala Gimnazială "Sfânta Vineri” din Ploieşti. Copilul a acuzat dureri abdominale, astfel că profesoara a mers sa ceara ajutor la cabinetul medical şcolar.

Minorul a fost transportat la spitalul din pediatrie din Ploieşti, unde medicii au constatat că a făcut stop cardiac. Ei au început manevrele de resuscitare, însă ulterior copilul a decedat.

În contextul tragicului eveniment, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Prahova a delegat un psiholog/consilier şcolar care a desfăşurat o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a a Şcolii Gimnaziale „Sfânta Vineri” din Ploieşti.

Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţi specifice ce au vizat modalităţi de gestionare a pierderii, având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă.

Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip.

În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online”, precizează sursa citată.

O nouă activitate de consiliere de grup va fi desfăşurată săptămâna viitoare.

Autorităţile anunţă că părinţii, elevii sau profesorii şcolii se pot adresa oricând specialiştilor CJRAE Prahova pentru consiliere individuală, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close