Antena 3 CNN Actualitate Comandament de URGENȚĂ la Guvern pentru inundații! Victor Ponta: Să vă ocupați să nu avem victime!

Comandament de URGENȚĂ la Guvern pentru inundații! Victor Ponta: Să vă ocupați să nu avem victime!

Comandament de URGENȚĂ la Guvern pentru inundații! Victor Ponta: Să vă ocupați să nu avem victime!
Sursa foto: foto: AGERPRES
15 Mai 2014   •   17:46

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/ a prelungit joi după-amiază avertizările privind depășiri ale cotelor de atenție, de inundație și de pericol pentru anumite bazine hidrografice până vineri, la ora 18,00.

Astfel, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore,comandamentul de urgență al Guvernului s-a întrunit pentru a lua măsurile necesare privind inundațiile.

Se instituie Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Râul Negru (județul Covasna), pe Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași). Cod Galben va fi instituit și pentru bazinele hidrografice Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița), Buzău (județele Covasna, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Putna (județul Vrancea), pe cursurile superioare și pe afluenții râurilor: Suceava (județul Suceava), Moldova (județele Suceava și Neamț), Bistrița (județele Suceava și Neamț) și Trotuș (județele Bacău și Neamț), Bârlad (județele Vaslui și Galați), Jijia (județele Botoșani și Iași), Bașeu (județul Botoșani) și pe Siret sector aval Ac. Călimănești (județele Vrancea și Galați).


Sub avertizare de Cod portocaliu se vor afla Drincea (județul Mehedinți), Desnățui superior (județul Dolj), Jiu amonte Răcari și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), Lotru, Olteț și alți afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe râurile din bazinul superior al Argeșului (județul Argeș), bazinul superior al Vedei (județele Olt și Argeș) și pe afluenții săi din județul Teleorman, Teleorman amonte S.H. Tătărăștii de Sus (județele Argeș și Teleorman) și pe Neajlov amonte de S.H. Vadu Lat (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), Ialomița și afluenții săi amonte S.H. Coșereni (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița) și afluenții Buzăului (Slănic, Câlnău, Nișcov) din județele Buzău și Prahova.

Până vineri, la ora 12,00 se instituie Cod Portocaliu și pe râurile din bazinele hidrografice Putna (județul Vrancea), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Trotuș (județele Neamț și Bacău), și în intervalul 15 mai, ora 17,00 — 16 mai, ora 4,00, pe versanți, torenți, pâraie și pe râurile mici din județele Suceava, Neamț, Botoșani și Iași.





×
Subiecte în articol: guvern inundatii cod rosu de inundatii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close