Antena 3 CNN Actualitate Ce direcție vor lua în 2016 relațiile României cu Rusia

Ce direcție vor lua în 2016 relațiile României cu Rusia

Ce direcție vor lua în 2016 relațiile României cu Rusia
Sursa foto: sursa: kremlin.ru
19 Ian 2016   •   23:19

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat marţi că România trebuie să fie pragmatică în relaţia cu Federaţia Rusă arătând că, dincolo de problemele legate de intervenţia Rusiei în estul Ucrainei, există 'chestiuni punctuale' asupra cărora Bucureştiul şi Moscova pot continua dialogul, potrivit Agerpres.

'Relaţia cu Rusia este o una despre care aş spune că e cvasi-similară cu relaţia pe care şi alte state membre al Uniunii Europene sau ale Alianţei Nord-Atlantice o au cu Federaţia Rusă. Trebuie să fim pragmatici. Dincolo de ceea ce menţionam, evident că sunt chestiuni punctuale asupra cărora putem să continuăm dialogul. Mă refer, de exemplu, la chestiunile economice', a spus Comănescu, la TVR.

El a menţionat că România trebuie să continue colaborarea cu Rusia şi în Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre.

În ceea ce priveşte celelalte aspecte, legate de modul în care Rusia se implică în estul Ucrainei şi de situaţia din Crimeea, şeful diplomaţiei române a subliniat necesitatea ca Moscova să respecte angajamentele asumate prin acordurile de la Minsk şi regulile de drept internaţional.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close