Antena 3 CNN Actualitate Complexul Energetic Oltenia, amendat în urma unui accident de muncă mortal

Complexul Energetic Oltenia, amendat în urma unui accident de muncă mortal

Complexul Energetic Oltenia, amendat în urma unui accident de muncă mortal
Sursa foto: energynomics.ro
18 Feb 2015   •   15:34
Complexul Energetic Oltenia a fost amendat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 21.000 de lei în urma unui accident de muncă mortal care a avut loc la începutul lunii ianuarie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM, Gheorghiță Cusma.

Potrivit acestuia, este vorba de trei sancțiuni aplicate în valoare totală de 21.000 de lei, fiind dispuse totodată spre realizare șase măsuri pentru prevenirea altor evenimente similare, cu termen de raportare de maxim 30 de zile de la data primirii procesului verbal de cercetare.

De asemenea, au fost stabilite și cele două cauze care au dus la producerea accidentului mortal.
"CEO nu a întocmit instrucțiuni proprii pentru lucrători cu privire la modul de lucru în cazul în care cărbunele este înghețat și vagoanele nu se pot descărca complet și, de asemenea, nu s-a asigurat și controlat cunoașterea de către toți lucrătorii a măsurilor și instrucțiunilor existente cu privire la aceste operațiuni", a precizat Gheorghiță Cusma.

Accidentul mortal de muncă a avut loc la Termocentrala Turceni din cadrul CEO în data de 7 ianuarie 2015, la Secția Combustibil, estacada 1 — linia de descărcare numărul 1. Angajatul în vârstă de 55 de ani, care se afla în interiorul unui vagon și efectua operația de curățire a acestuia, a murit pe loc după ce un bulgăre de cărbune s-a desprins și l-a zdrobit.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close