Antena 3 CNN Actualitate Condiții noi de intrare în Cipru pentru cetățenii români: Test RT-PCR negativ în absența certificatului de vaccinare

Condiții noi de intrare în Cipru pentru cetățenii români: Test RT-PCR negativ în absența certificatului de vaccinare

Românii care ajung în Cipru începând cu data de 27 mai trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ dacă nu dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, după ce autoritățile cipriote au inclus România în categoria țărilor cu risc mediu de infectare.

Condiții noi de intrare în Cipru pentru cetățenii români: Test RT-PCR negativ în absența certificatului de vaccinare
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Mai 2021   •   12:18

De asemenea, membrii de familie ai cetățenilor ciprioți si cetățenii străini cu rezidența în Republica Cipru pot intra pe teritoriul cipriot fară a prezenta un test RT-PCR cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, însă trebuie să facă un test la sosire și să respecte măsura autoizolării până la primirea rezultatului, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, MAE reaminteste ca, începând cu data de 10 mai 2021, toate persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, cu ambele doze, sunt exceptate de la obligatia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR.

Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. 

Toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizație de calătorie completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația se obține prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass - Application Process și include date cu privire la deținerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităților cipriote, la sosire.

×
Subiecte în articol: intrare Cipru romani
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close