Antena 3 Actualitate Conducerea ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunţată pentru data de 30 mai

Conducerea ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunţată pentru data de 30 mai

29 Mai 2017   •   22:05
Conducerea ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunţată pentru data de 30 mai
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Regia Autonomă Administraţia Română a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei anunţate pentru marţi, 30 mai, de către Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), conform portalului Tribunalul Bucureşti.

Şedinţa în care instanţa va judeca pe fond acţiunea pentru constatarea nelegalităţii grevei va avea loc marţi, la ora 8:30, la secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale.

Liderul ATSR, Gabriel Tudorache, a declarat pentru AGERPRES că marţi dimineaţa se va afla la Tribunalul Bucureşti unde se va judeca acest conflict de muncă.

Controlorii de trafic aerian declanşează marţi dimineaţă, la ora 9:00, greva generală, cu şanse, însă, ca protestul să se încheie în câteva ore.

"Putem să vă spunem cu certitudine că mâine (marţi, n.r.), începând cu ora 9:00, ora locală, va începe greva generală aşa cum am anunţat-o anterior. În urma discuţiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor - n. r.) şi cu reprezentanţii atât ai Ministerului Transporturilor, cât şi ai autorităţilor aeronautice din România, există şanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunţat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt (...)", a explicat luni, Gabriel Tudorache, la ieşirea de la negocierile cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu managementul ROMATSA.

El nu a putut preciza care vor fi zborurile afectate de greva controlorilor de trafic în condiţiile în care decizia este luată de EUROCONTROL.

Pe de altă parte, chiar dacă este posibil ca greva generală de marţi să fie suspendată într-o oră sau două, conflictul colectiv de muncă nu se va închide, întrucât sunt alte 50 de revendicări ale salariaţilor ROMATSA care trebuie discutate.

Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat luni că va trimite Corpul de Control la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.

Potrivit ministrului, ROMATSA nu este în pericol să intre în faliment şi nici nu sunt probleme pe partea de siguranţă aeronautică.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close