Antena 3 CNN Actualitate Consecinţele zăpezii: Zeci de ambulanţe râmân blocate în nămeţi, în drumul spre cei care au nevoie de ajutor

Consecinţele zăpezii: Zeci de ambulanţe râmân blocate în nămeţi, în drumul spre cei care au nevoie de ajutor

Consecinţele zăpezii: Zeci de ambulanţe râmân blocate în nămeţi, în drumul spre cei care au nevoie de ajutor
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    15 Feb 2012   •   23:30

Necruţătoarea iarnă a ucis deja 86 de oameni. Alte câteva mii sună, în fiecare zi, disperaţi, la ambulanţă. S-ar spune că e suficient pentru ca autorităţile să aibă grijă ca măcar echipajele medicale să ajungă la timp la pacienţi. Totuşi, în România, zeci de ambulanţe râmân blocate în zăpadă, în drumul spre cei care au nevoie de ajutor.

În judeţul Buzău, în mijlocul munţilor de zăpadă şi al viscolului,  o ambulanţa îngropată parcă în nămeţi s-a luptat să ajungă la o gravidă. Medicii au plecat de marţi după-amiază, însă i-a prins noaptea pe drum. Utilajele de deszăpezire care ar fi trebuit să le deschidă drumul parcă nici n-ar exista. În cele din urmă, au chemat echipajele de intevenţie, cu maşini de teren. După alte ore de chin, au răzbit prin nămeţi şi au reuşit să-şi ducă misiunea la sfârşit.

Aproape că ar fi de înţeles problemele pe care le au salvatorii în zonele lovite dur de iarnă, dar nici în Bucureşti situaţia nu e cu mult diferită. Troienele sunt stăpâne şi în centrul Capitalei, acolo unde străzile laterale sunt adevărate capcane pentru ambulanţe. Iar solicitările sunt tot mai multe.

 


Miercuri, peste o mie trei sute de persoane au cerut ajutor la 112. La urgenţele majore se ajunge în zece minute. La celelalte se întâmplă ca Ambulanţa să întârzie şi o oră.

Acolo unde perseverenţa salvatorilor mută şi munţii de nămeţi, se găsesc alte probleme. La Vaslui, un echipaj de ambulanţă a mers şaizeci de kilometri pe un drum plin de zăpadă, după ce o persoană a anunţat că o femeie a născut gemeni la domiciliu şi are nevoie de îngrijiri medicale. La destinaţie, salvatorii au aflat că apelul la 112 fusese fals. Un gest care poate lua o viaţă, dar care se pedepseşte numai cu amendă între cinci sute şi o mie de lei.

×
Subiecte în articol: ambulante zapada autorităţi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close