Constanţa: Un profesor şi trei elevi de la două licee, depistaţi cu TBC şi scarlatină

de S.T.    |    22 Feb 2012   •   15:31
Constanţa: Un profesor şi trei elevi de la două licee, depistaţi cu TBC şi scarlatină Foto: ghidcabinet.ro

Elevii şi profesorii de la două licee din Constanţa şi Medgidia sunt sub supraveghere epidemiologică după ce un dascăl şi trei elevi au fost depistaţi că sunt bolnavi de TBC şi, respectiv, scarlatină, informează Agerpres.

La liceul Traian un profesor şi un elev de clasa a X-a au fost depistaţi cu tuberculoză, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică.

Marţi, la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia, au fost depistaţi doi elevi bolnavi de scarlatină şi alte câteva cazuri, neconfirmate până în prezent, de rubeolă.

Profesorul bolnav de TBC a fost spitalizat şi se află sub tratament de specialitate, iar elevul este îngrijit la domiciliu, evoluţia stării lor de sănătate fiind bună. Aproximativ 150 de elevi şi cadrele didactice care au intrat în contact cu cele două persoane cu TBC sunt supuse testărilor de specialitate pentru a se depista dacă sunt bolnave.

''DSP a trimis marţi o echipă care a efectuat dezinfecţia spaţiilor unde s-au identificat problemele. De asemenea, colectivitatea din liceu este sub supraveghere epidemiologică'', a afirmat dr. Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TBC
Parteneri
x close