Antena 3 CNN Actualitate Şapte pasaje subterane vor fi construite pe Drumul Morţii (DE 85). Vor avea lifturi și scări rulante

Şapte pasaje subterane vor fi construite pe Drumul Morţii (DE 85). Vor avea lifturi și scări rulante

Unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară va avea, în premieră, şapte pasaje pietonale subterane. Este vorba despre Drumul European (DE) 85, care este cunoscut ca Drumul Morţii, după ce în ultimii zece ani au murit peste 5000 de oameni pe acea şosea.

de Ioana Mircea    |    30 Aug 2023   •   08:38

Pasajele vor fi dotate cu lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, scări rulante şi sistem de supraveghere video. În total vor fi amenajate șapte pasaje pietonale, 4 în județul Buzău și 3 în județul Vrancea.

"Pe raza județului Buzău vor fi amplasate la Limeziş, Costeşti, Mărăcineni, Poşta Câlnău, iar pe raza judeţului Vrancea, la Garoafa, Goleşti şi în Mărăşeşti, în zona mausoleului", a declarat Sorin Robu, director Direcția Regională de Drumuri Buzău.

Aceste pasaje vor fi amplasate cu scopul de a reduce numărul uriaş de accidente care se produc zilnic pe Drumul European 85.

Citește și: Transfăgărășan se închide miercuri, în zona Vidraru, pentru lucrări de asfaltare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va plăti aproximativ 309.000 de lei pentru studiile de fezabilitate ale proiectului şi au în plan să amplaseze toate cele şapte pasaje până în anul 2026.

Mai mult, pe un tronson din Drumul Europea 85 a a fost introdus sistemul de circulaţie 2+1. Ministrul Transporturilor a anunţat că acest sistem de circulaţie ar putea fi introdus și pe alte drumuri naționale pentru a reduce accidentele şi ambuteiajele.

×
Subiecte în articol: pasaje drumul morţii
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close