Antena 3 CNN Actualitate Controlorii de trafic aerian, cele mai mari salarii din economia românească

Controlorii de trafic aerian, cele mai mari salarii din economia românească

Controlorii de trafic aerian, cele mai mari salarii din economia românească
21 Iul 2015   •   09:19

Astăzi începe o nouă rundă de negocieri între salariaţii ROMATSA şi ministerul Transporturilor, după ce greva acestora a dat peste cap transportul aerian din România săptămâna trecută. Printre revendicările sindicaliştilor sunt vârsta de pensionare şi un nou contract colectiv de muncă. Salariaţii Romatsa sunt însă poate cei mai privilegiaţi din economia românească, cu salarii de mii de euro lunar şi numeroase bonusuri.

Postul de controlor de trafic aerian la Romatsa este cel mai bine plătit din economia românească, cu un salariu care poate ajunge chiar si la  21.000 lei pe lună, potrivit  Institutului National de Statistică.

Mai mult, fostul contract colectiv de muncă al angajaţilor Romatsa prevedea până nu demult şi o serie de alte drepturi băneşti, precum: prime de fidelitate, vacanţe plătite atât pentru angajaţii Romatsa, cât şi pentru familiile lor, decontarea călătoriilor interne cu avionul pentru rudele angajaţilor, acordarea a 60 de salarii de baza la pensionare, ajutoare acordate cu ocazia primei casatorii, a naşterii sau adopţiei unui copil. Si, nu în ultimul rând, un spor lunar pentru întărirea rezistenţei organismului. 

Sindicaliştii cer ca, pe lânga salariile consistente şi sporuri, să li se acorde şi dreptul de a se pensiona la vârsta de 55 de ani şi trecerea pe un alt post, dar şi incheierea unui nou contract colectiv de muncă, după ce acesta a expirat la sfârşitul lunii mai.

În cazul in care cerintele lor nu vor fi rezolvate, aceştia ameninţă cu greva generală, iar asta în condiţiile în care protestul de două ore de săptămâna trecută a provocat pagube economice de peste 250.000 de euro.

×
Subiecte în articol: ROMATSA
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close