Antena 3 Actualitate Conversație între un pompier român și unul grec, aflați în misiunea din Grecia: ”Vreau să-ți ofer ceva. Ți-l ofer din toată inima, pentru că voi ne-ați câștigat inimile”

Conversație între un pompier român și unul grec, aflați în misiunea din Grecia: ”Vreau să-ți ofer ceva. Ți-l ofer din toată inima, pentru că voi ne-ați câștigat inimile”

de Adelina Miron    |    09 Aug 2021   •   23:55
Conversație între un pompier român și unul grec, aflați în misiunea din Grecia: ”Vreau să-ți ofer ceva. Ți-l ofer din toată inima, pentru că voi ne-ați câștigat inimile”
Sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne, România

Unul dintre pompierii români care a fost în misiunea de stingere a incendiilor care au devastat Grecia în ultimele zile, a primit un cadou de la unul dintre colegii săi greci. Acesta i-a oferit în dar, pentru efortul depus în mod exemplar, drapelul țării sale.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut publică luni, pe pagina de Facebook, o conversație între pompierul român și cel grec.

"Spiros și Florin fac parte din echipele de pompieri eleni și români care luptă împreună să stingă incendiile din insula Evia.

La terminarea unei astfel de misiuni, până să fie trimiși într-un alt loc, Spiros i-a spus lui Florin:

- A fost o onoare să lucrez cu voi! În numele colegilor mei, vă mulțumesc!
- Și noi vă mulțumim și sperăm să ne mai vedem, dar în situații mai fericite nu ca aceasta.
În acel moment, lui Florin i-a sunat telefonul.
- Te rog să mă scuzi, este băiatul meu. Un minut durează, doar cât să-i spun că sunt bine, să nu se îngrijoreze.
După încheierea convorbirii, Spiros a revenit lângă colegul nostru.
- Tu ai un copil?
- Am chiar doi copii, un băiat de 6 ani și o fetiță de 3.
- Și ai venit în Grecia să ne ajuți să stingem incendiile?
- Da!
- Cred că vă este foarte greu, ție aici, cu gândul la familie și lor, cu grija ta…
- Greu? Mai greu e pentru voi acum. Ce contează acum este să stingem incendiile astea.
- Vreau să-ți ofer ceva. Este drapelul Greciei. Ți-l ofer din toată inima, pentru că voi ne-ați câștigat inimile. Te rog să spui acest lucru și copiilor tăi.

În poza cu cei doi pompieri se poate vedea și drapelul oferit lui Florin.

Un gest cu o însemnătate extraordinară!", este povestea publicată pe pagina de Facebook a MAI.

Pompierii români, lăudați și comparați cu extratereștrii după prima intervenție în Grecia

Pompierii români au avut duminică, 8 august, prima misiune în Grecia și au fost lăudați în presa locală pentru organizare, determinare și curaj.

Ei au intervenit în zona Spathari, pe insula Evia, printre cele mai afectate de incendii, unde localnicii au fost evacuați de pe plajă cu bărcile și unde, în mod aproape miraculos, o biserică a scăpat de flăcări.

Intervenția românilor i-a impresionat atât pe rezidenți, cât şi pe jurnaliștii locali.

Portalul de ştiri fimes.gr a evidențiat organizarea exemplară şi curajul pompierilor militari sosiți din România.

Într-un articol intitulat "Pompierii români sunt de pe altă planetă", jurnaliștii greci au menționat "viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive uimitoare" ale românilor.

"La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu obstrucționa circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd", se menționează în relatarea publicată de fimes.gr.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close