Antena 3 CNN Actualitate Trei copii au bătut şi jefuit un adolescent în faţa unui mall din Constanţa

Trei copii au bătut şi jefuit un adolescent în faţa unui mall din Constanţa

Victima, un adolescent de 13 ani, se afla împreună cu colegul său în fața magazinului City Park din Constanţa. La un moment dat, ei au fost abordaţi de un grup de trei băieţi cu vârste de 15 ani, 10 ani respectiv 9 ani care i-au solicitat, pe rând, taxa de protecţie. Unul din agresori prezintă tulburari de conduită pe plan social.

Trei copii au bătut şi jefuit un adolescent în faţa unui mall din Constanţa
de Claudia Popovici    |    09 Dec 2020   •   17:15

Totul s-a petrecut în faţa magazinului City Park din Constanţa. Victima în vârstă de 13 ani se afla în faţa magazinului alături de prietenul său.

La un moment dat, ei au fost abordaţi de un grup de 3 băieţi cu vărste de 15,10 şi 9 ani care le-au solicitat, pe rând, taxe de protecţie.

Conform declarațiilor victimei, băiatul în vârstă de 15 ani i-a cerut prima dată victimei trei lei. Pentru că s-a opus, băiatul a început să-l bruscheze pe adolescent care, pănă la urmă, a cedat şi i-a dat cei trei lei pentru a fi lăsat în pace.

Ceilalţi doi copii din grup au cerut apoi taxa de protecţie de 10 lei. Victima a refuzat să facă plata, iar cei doi minori au inceput să îl lovescă cu palmele peste ceafă. În timp ce minorii de 9 şi 10 ani îl loveau pe adolescent, baiatul de 15 ani i-a furat portofelul în care se aflau 100 de lei, după care s-au făcut nevăzuţi. Victima a anunţat autorităţile.

Ulterior, băiatul cel mare din grup a fost identificat şi reţinut. Instanța a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice asupra băiatului de 15 ani.

Cu această ocazie, comisia de specialitate a concluzionat că minorul „ prezintă tulburare de conduită tip socializat. Personalitate în curs de structurare cu elemente antisociale. Intelect de limită QI=72. Abandon școlar. Potențial de recidivă în absența instituirii unor măsuri adecvate sociale și legale. Atât în prezent cât și la data comiterii faptei și în raport cu aceasta, discernământul este/a fost păstrat", notează replicaonline.ro

Instanța a decis să aplice inculpatului măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

 

×
Subiecte în articol: Constanța
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close