Antena 3 Actualitate Copiii mai mici de 3 ani, exceptați de la plata întreținerii - proiect de lege

Copiii mai mici de 3 ani, exceptați de la plata întreținerii - proiect de lege

de Gabriel Dano    |    13 Apr 2021   •   16:46
Copiii mai mici de 3 ani, exceptați de la plata întreținerii - proiect de lege Pixabay.com

Copiii mai mici de 3 ani ar putea fi exceptați de la plata întreținerii, după ce legea asociaţiilor de proprietari a fost modificată în Senat. Aceasta va ajunge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Potrivit deputatului liberal Florin Roman, iniţiatorul propunerii legislative, „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a mai spus Florin Roman.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close