Antena 3 CNN Actualitate Un copil din Iași a vrut să taie cu fierăstrăul un cartuș găsit în pădure: "A vrut să vadă ce e înăuntru"

Un copil din Iași a vrut să taie cu fierăstrăul un cartuș găsit în pădure: "A vrut să vadă ce e înăuntru"

Un copil în vârstă de 13 ani, din localitatea Hadâmbu din Iași, a ajuns de urgență la spital, după ce a vrut să taie cu fierăstrăul un cartuș găsit în pădure pentru a vedea ce are în interior. Proiectilul a explodat, iar așchiile l-au rănit pe băiat.

Un copil din Iași a vrut să taie cu fierăstrăul un cartuș găsit în pădure: "A vrut să vadă ce e înăuntru"
de Alin Tarnovschi    |    26 Aug 2020   •   07:00

Totul s-a întâmplat marți, după ce băiatul s-a dus în pădure cu vacile, iar în timp ce se plimba a găsit cartușul și l-a luat acasă.

„S-a dus să mute vacile şi umblând prin pădure, prin frunziş, a văzut minunea ceea. A luat-o, i-a arătat-o lui mătuşă-sa, i-a zis să o arunce, nu a aruncat-o. A venit acasă şi i-a arătat-o lui mamă-sa, mamă-sa i-a zis dă-o încolo, arunc-o. S-a dus la menghină şi a vrut să vadă ce e înăuntru. (....) S-a găsit şi fierstrăul lângă, cu pânza tăiată, pânza de e ruptă", a povestit o femeie din sat.

Totodată, femeia a explicat că proiectilul găsit de băiat în pădure nu era ruginit și nu părea a fi vechi, precum proiectilele rămase din Al Doilea Război Mondial.

Băiatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copiii Sfânta Maria pentru îngrijiri.

Potrivit unor surse, copilul nu este în stare gravă, având răni în zona feţei şi a pieptului şi pe mâini.

"Urmare a sesizării primite, poliţiştii au demarat verificările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi pentru luarea măsurilor care se impun. De menţionat este faptul că minorul a fost transportat la spital având nevoie de îngrijiri medicale", a declarat presei Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi, pentru Mediafax.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close