Antena 3 CNN Actualitate Focuri de armă în interiorul Congresului SUA! Corespondent Antena 3 în SUA: ''Ne așteptăm ca situația să se agraveze!''

Focuri de armă în interiorul Congresului SUA! Corespondent Antena 3 în SUA: ''Ne așteptăm ca situația să se agraveze!''

Camelia Ureche, corespondent Antena 3 în Statele Unite ale Americii, a relatat felul în care se desfăşoară situaţia gravă din Statele Unite ale Americii. Cel puţin o persoană a fost rănită în asaltul susţinătorilor preşedintelui Donald Trump asupra Congresului SUA.

Focuri de armă în interiorul Congresului SUA! Corespondent Antena 3 în SUA: ''Ne așteptăm ca situația să se agraveze!''
de Iulia Gorgorin    |    06 Ian 2021   •   23:45

Este stare de alertă în sediul Congresului SUA, din cauza violenţelor simpatizanţilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump. 

Numeroşi protestarari au pătruns cu forţa în clădirea Capitoliului din Washington.

Camelia Ureche, corespondent Antena 3 în Statele Unite ale Americii vine cu mai multe informaţii.

''Da, este o situaţie fără predent, pentru că am văzut puţin mai devreme că Donald Trump a făcut apel la pace. Sunt mii de persoane adunate în faţa Capitoliului din Washington. Cel puţin o persoană a fost rănită. Este vorba despre o femeie care a fost împuşcată şi Donald Trump, a cerut, încă o dată ca fiecare persoană care se află la Capitoliu, să rămână paşnică, să nu se facă uz de violenţă şi a adăugat, să nu uităm că suntem parte a legii şi ordinii, respectăm legea şi oamenii în albastru, aici făcând referire la oamenii legii.

Donald Trump se află în Casa Albă, dar buncărul este pregătit pentru a putea fi evacuat în orice clipă

De asemenea, Ivanka Trump a făcut apel la pace. A transmis un mesaj în care a spus că orice nerespectare a legii este inacceptabilă, vă rugăm să rămâneţi paşnici. Ştim că a fost moblizată gardă naţională şi pentru moment, s-au plasat bariere în jurul Washingtonului, se limitează accesul spre Capitoliu. Sunt foarte multe mesaje transmise pe reţelele de socializare, lideri politici care fac apel la calm. Ştim că Donald Trump se află în Casa Albă, dar buncărul este pregătit pentru a putea fi evacuat în orice clipă, el şi vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii.

Situaţia este clar fără precedent

De asemenea, pot să vă spun că am apucat să vorbesc cu câţiva români care locuiesc în Washington şi care mi-au spus, că pentru ei, situaţia este clar fără precedent. Am stat de vorbă cu Ana Grigore. Ea locuieşte de foarte mulţi ani în Washington şi mi-a spus că se aştepta la un val de proteste, indiferent de rezultatul alegerilor, dar iată că violenteţele din această după-amiază aici sunt rezultatul unor alegeri pe care oamenii le-au făcut şi în situaţia de faţă este clar că aceste proteste au depăşit limitele obişnuite. Da, ne aşteptăm ca situaţia să se agraveze'', a transmis Camelia Ureche, corespondent Antena 3.

×
Subiecte în articol: corespondent America protest Camelia Ureche
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close