Antena 3 CNN Actualitate Cresc prețurile biletelor la STB și metrou. Cât putem călători cu 5 lei

Cresc prețurile biletelor la STB și metrou. Cât putem călători cu 5 lei

Ministerul Transporturilor anunță că de la 1 august, Metrorex și STB oferă bilete comune oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou. Cresc și prețurile biletelor: de la 1,3 lei la 3 lei la STB, de la 2,5 lei la 3 lei la Metrorex.

Cresc prețurile biletelor la STB și metrou. Cât putem călători cu 5 lei
de Andreea Cigolea    |    13 Iul 2021   •   09:44

Acum biletele comune oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou

Prețul biletelor se aliniază astfel: 
●    O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. 
●    Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru. 
●    Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei. 
●    Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”. 
●    Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun. 
●    Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex). 
●    Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.  

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară

În cazul STB, o călătorie, de pildă, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.  În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.  

Totodată, potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie - prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua. 

Atât Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto.

×
Subiecte în articol: metrou bilete STB
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close