Antena 3 CNN Actualitate Cresc tarifele de cazare în căminele de la Universitatea București. Cât plătește un student pe lună

Cresc tarifele de cazare în căminele de la Universitatea București. Cât plătește un student pe lună

Tarifele de cazare în căminele de la Universitatea București au crescut și cu până la 15%, din cauza inflației.

Cresc tarifele de cazare în căminele de la Universitatea București. Cât plătește un student pe lună
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Oct 2021   •   23:57

Anul trecut, un student admis pe un loc bugetat, plătea în jur de 140 de lei pe lună, având toate utilitățile incluse în acest preț.

Anul acesta, din cauza inflației, tarifele au crescut și cu 15%. Așadar, un student pe loc bugetat ajunge să plătească acum 160 de lei pe lună, peste nivelul inflaţiei actuale (+5,3% an/an).

Potrivit unei studente din cadrul Universității din București, în anul universitar precedent s-a încercat și creșterea taxei de anuale.

”E vizibilă tendinţa asta de majorare a preţurilor, a taxelor, iar Universitatea nu e mai prejos din punctul ăsta de vedere. Din câte ştiu, acum vreun an s-a încercat şi majorarea taxei anuale pentru facultate”, spune Diana Negoiţă, în vârstă de 22 de ani, studentă la Universitatea din Bucureşti.

Cele mai ieftine cămine, pentru studenții bugetați, sint Măgurele G2 și G4, unde plătesc 130 de lei pe lună, în timp ce studenții de la taxă plătesc 250 de lei pe lună.

Căminele Grozăvești A1 și Gaudeamus au tarife începând de la 180 de lei pe lună pentru un student bugetat și 300 de lei pentru cei de la taxă.

Cu toate acestea, un student cazat în căminul studențesc de la Grozăvești plătește un preț rezonabil, comparativ cu prețul unei garsoniere din aceeași zonă, care este de aproximativ 1.500 de lei pe lună.

”Având în vedere majorările la utilităţi şi produse în general, pot înţelege o oarecare mărire a preţurilor în ceea ce priveşte chiria în cămine, însă tot în aceeaşi formulă, nu pot pricepe micşorarea numărului locurilor în măsura în care un număr mai mare de studenţi ar putea amortiza mai bine, cred eu, aceste majorări”, spune Vlad Cioricaru, 22 ani, student venit din Buzău.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Universitatea Bucuresti camine
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close