Antena 3 CNN Actualitate Criminal în serie din Călăraşi, trimis în judecată pentru că a ucis două bătrâne

Criminal în serie din Călăraşi, trimis în judecată pentru că a ucis două bătrâne

Criminal în serie din Călăraşi, trimis în judecată pentru că a ucis două bătrâne
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iul 2015   •   17:21

Un criminal în serie din Călăraşi, condamnat cu cinci ani în urmă la 20 de ani de închisoare pentru omor, a fost trimis din nou în judecată, miercuri, pentru uciderea a două bătrâne, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) l-au trimis în judecată, miercuri, pe Artur Ionuţ Strugaru, care ispăşeşte deja o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor. Noile acuzaţii sunt de omor calificat, viol, violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie calificată, tâlhărie calificată şi distrugere.Potrivit anchetatorilor, pe 8 septembrie 2008, Artur Ionuţ Strugaru a consumat băuturi alcoolice la un bâlci, organizat în Călăraşi, şi în localitatea natală Grădiştea, iar apoi a intrat în locuinaţa unei bătrâne de 82 de ani.

"Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea. S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în faţă şi a somat-o să-i spună unde ţine banii", se arată în rechizitoriu.

Conform actului de sesizare a instanţei, Strugaru a lovit-o pe octogenară de mai multe ori, iar apoi a violat-o. "După consumarea raportului sexual, bănuind că victima l-ar putea recunoaşte, inculpatul a continuat să o lovească până când aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, după care a lăsat cadavrul ascuns parţial sub pat", se precizează în rechizitoriu. Anchetatorii susţin că a Artur Ionuţ Strugaru s-a spălat la o fântână din apropierea casei, iar a doua zi şi-a ars hainele purtate la comiterea faptei.

Şi pe 8 mai 2009, bărbatul a consumat băuturi alcoolice la un bar din Grădiştea, iar apoi a intrat în locuinţa unei bătrâne de 71 de ani.
"A pătruns în casă prin escaladarea gardului şi forţarea uşii de acces, după care a căutat bani în prima cameră. În continuare, s-a deplasat în camera în care victima dormea cu televizorul pornit. Având în vedere că victima s-a trezit şi a început să ţipe, inculpatul a lovit-o în cap cu o săpăligă luată de la faţa locului, iar apoi a întrebat-o unde se găsesc banii", se spune în rechizitoriu.
Pentru că victima i-a spus că nu are bani, Strugaru a continuat să o lovească în cap cu săpăliga şi cu un ciocan, iar apoi i-a dat foc.
"Şi-a însuşit telefonul mobil aparţinând acesteia, iar pe traseul de ieşire din casă a observat o butelie de gaz sigilată. A desfăcut sigiliul şi a dat drumul la gaz, în ideea producerii unei explozii. Ulterior, s-a întors la barul de unde plecase şi a mai comandat băuturi alcoolice", se mai menţionează în documentul citat.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au propus şi arestarea preventivă a bărbatului din Călăraşi pentru 30 de zile. Dosarul va fi soluţionat de magistraţii Tribunalului Călăraşi. Ionuţ Artur Strungaru a mai fost condamnat de Tribunalul Călăraşi, în august 2010, la 20 de ani de închisoare pentru că a violat şi ucis o femeie de 81 de ani din localitatea Grădiştea.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close