Antena 3 CNN Actualitate Criminalul din Săcele a fost prins. Bărbatul a violat şi omorât o femeie în scara blocului

Criminalul din Săcele a fost prins. Bărbatul a violat şi omorât o femeie în scara blocului

La trei zile de la crima care i-a îngrozit pe locuitorii din municipiul Săcele, poliţiştii au reuşit să-l prindă pe făptaş. Este vorba de un tânăr de 24 de ani din Săcele, care a profitat de faptul că victima nu se poate apăra, a violat-o şi apoi a omorât-o.

Criminalul din Săcele a fost prins. Bărbatul a violat şi omorât o femeie în scara blocului
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2020   •   18:00

Crima a avut loc în weekend. Victima era o femeie de 65 de ani din Săcele, care obişnuia să-şi ducă traiul prin scările blocurilor din municipiu.

Ea a fost abordată de tânărul de 24 de ani, care i-a propus să întreţină relaţii sexuale cu el. Pentru că a refuzat, agresorul a violat-o. Ca să nu-l denunţe la poliţie, a omorât-o şi a abandonat-o în scara blocului unde s-a întâmplat totul.

A doua zi, cadavrul a fost descoperit de câţiva locatari, care au anunţat poliţia.

Iniţial, poliţiştii au crezut că femeia a murit din cauza unor boli de care ar fi suferit, însă raportul medico-legal a relevat violenţele la care a fost supusă.

"La data de 23 noiembrie 2020, ca urmare a rezultatului autopsiei din care a reieșit faptul că decesul femeii a fost violent, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de omor.

Conform procedurii legale în vigoare, respectiv în baza art. 56 alin. (3) din Codul de Procedură Penală,  s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, întrucât în cazul infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 188 Cod Penal urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.", se arată într-un comunicat emis de IPJ Braşov.

După acest anunţ, poliţiştii au început cercetările şi, în scurt timp, au reuşit să-l prindă pe criminal.

"A fost identificat autorul infracţiunii de omor, săvârşită pe raza municipiului Săcele din judeţul Braşov. În baza probatoriului administrat în cauză, autorul, în vârstă de 24 de ani din municipiul Săcele, a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov", a explicat Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

 

×
Subiecte în articol: Sacele Brașov
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close