Antena 3 CNN Actualitate Cristian Seidler, despre un potențial guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD: ”Transpira această apropiere PNL și PSD”

Cristian Seidler, despre un potențial guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD: ”Transpira această apropiere PNL și PSD”

Deputatul USR Cristian Seidler a comentat la Antena 3 informația pe surse potrivit căreia PNL nu mai dorește să guverneze alături de USR-PLUS, iar în aceste momente se negociază un guvern minoritar susținut de Partidul Social Democrat.

Cristian Seidler, despre un potențial guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD: ”Transpira această apropiere PNL și PSD”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    16 Sep 2021   •   17:35

Cristian Seidler nu este surprins de scenariul unei colaborări între PNL și PSD și susține că o eventuală plecare definitivă a USR-PLUS de la guvernare nu a fost decisă în interiorul partidului:

„Nu este un scenariu pe care noi să îl fi luat ca o decizie internă. Sigur, transpira din ceea ce s-a întâmplat în Camera Deputaților și în Senat, în Birourile Permanente, această apropiere dintre PNL și PSD. Cei de la PNL ne asigurau că nu este adevărată, ci că este doar o intoxicare de presă. Rămână de văzut dacă sursele sunt unele serioase.

Referitor la scăderea numărului de ministere pe care l-ar avea USR-ul în cazul în care ar continua un guvern al coaliției, vă aduc aminte că în cadrul coaliției USR are o treime din voturi în Parlament și a primit o treime din ministere. Așa că afirmația cum că USR ar fi avut prea multe ministere nu se verifică matematic”, a declarat Cristian Seidler, la Antena 3.

Sunt trei scenarii pe care le iau în calcul liberalii și pentru care lucrează și duc negocieri în această perioadă, chiar înainte de congresul PNL de pe 25 septembrie, potrivit surselor Antena 3. Două dintre scenarii sunt cele mai probabile, dar care prevăd că USR-PLUS nu va mai intra la guvernare.

"Mai este însă un scenariu, cel mai probabil, care presupune refacerea coaliției de guvernare, PNL, USR-PLUS și UDMR, însă doar dacă cei din USR-PLUS vor accepta mai puține ministere decât în primăvară și doar cele pe care le vor da liberalii", a transmis reporterul Antena 3 Vasile Marcu.

Celelalte două scenarii presupun că USR-PLUS nu mai intră la guvernare, va fi un guvern minoritar PNL-UDMR, susținut în Parlament de PSD, care însă pun niște condiții, iar una dintre aceste condiții este ca o parte dintre ministerele importante precum Sănătatea, Transporturile, Fondurile Europene, să nu aibă miniștri politici, ci personalități publice sau tehnocrați în acele posturi.

"O altă condiție pe care o pun social-democrații este ca una dintre președințiile camerelor, fie că este vorba de Senat sau Camera Deputaților, să fie asigurată de cineva de la PSD. În plus, să mai primească șefia comisiilor parlamentare de specialitate și la Senat, dar și la Camera Deputaților, cât și posturi în deconcentratele din teritoriu, acolo unde erau înainte cei de la USR-PLUS", a mai spus Vasile Marcu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close