Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu: Nu am spus niciodată că s-a făcut dreptate în cazul Năstase

Cristian Tudor Popescu: Nu am spus niciodată că s-a făcut dreptate în cazul Năstase

Cristian Tudor Popescu: Nu am spus niciodată că s-a făcut dreptate în cazul Năstase
de S.T.    |    07 Ian 2014   •   21:33

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, în ediţia de marţi seară a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv" de la Antena 3, că nu a afirmat niciodată că "s-a făcut dreptate în cazul Năstase".

"Mi-a fost pusă în gură o replică pe care eu nu am pronunţat-o niciodată în aceste zile şi anume: "s-a făcut dreptate în cazul Năstase". Nu am spus niciodată aşa ceva, totuşi am văzut că presa a preluat-o în acest fel. Eu cred că rolul fundamental al justiţiei într-o societate nu este să stabilească dreptatea, cred că rolul fundamental al justiţiei nu este să aducă la lumină adevărul", a spus Cristian Tudor Popescu, marţi, la "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

Potrivit lui Tudor Popescu, actul de justiţie, atunci când trece prin toate etapele lui, nu face altceva decât să împiedice să ne dăm în cap unii altora.

"Nu putem spune că justiţia este deţinătoarea sigură a adevărului. Nu putem spune că fiecare act de justiţie este şi un act de dreptate, dar putem spune că un act ultim aşa cum este această hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este absolut necesar societăţii pentru că o face să meargă înainte", a mai spus jurnalistul.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close