Antena 3 CNN Actualitate Cultură A fost descoperit locul unde se afla masa rotundă a regelui Arthur

A fost descoperit locul unde se afla masa rotundă a regelui Arthur

A fost descoperit locul unde se afla masa rotundă a regelui Arthur
Sursa foto: Foto: www.livvyrugbyfanatics.com
12 Iul 2010   •   12:11

Un grup de cercetători susţine că a găsit locul în care era amplasată faimoasa ?masă rotundă? a regelui Arthur. Masa, care se pare că nu era o simplă piesă de mobilier, ci o structură uriaşă din lemn şi piatră, în jurul căreia se puteau aşeza până la o mie de oameni, ar fi fost localizată într-un vechi amfiteatru roman, din Chester, în Anglia, scrie The Telegraph.

Descoperirea este cu atât mai valoroasă cu cât oferă indicii despre organizarea ierarhică din vremea regelui Arthur. Cercetătorii spun că nobilii din Camelot se aşezau în jurul mesei, în ordinea rangului, în timp ce slujitorii de rang inferior stătau în spatele lor pe nişte bănci de piatră.

Istoricii bănuiau că cetatea Camelot, punct de întâlnire al regelui cu cavalerii săi, se afla pe locul unui fost amfiteatru roman. Argumentul decisiv pentru cercetători a fost descoperirea unui loc de execuţie şi a unui monument dedicat martirilor creştini, descrise într-una dintre biografiile regelui Arthur, întocmite de un călugăr pe nume Gildas.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close