Antena 3 CNN Actualitate Cultură A fost descoperit "sandvişul morţii din Geneză". Un cod secret, găsit în scrierile Bibliei

A fost descoperit "sandvişul morţii din Geneză". Un cod secret, găsit în scrierile Bibliei

A fost descoperit "sandvişul morţii din Geneză". Un cod secret, găsit în scrierile Bibliei
Sursa foto: Foto: atheistconnect.com
de S.T.    |    22 Feb 2013   •   16:45

O echipă de cercetători britanici şi americani a descoperit un cod secret în scrierile Bibliei. Cercetătorii susţin că menţiunile privind moartea sunt ascunse în mijlocul versetelor, iar cele referitoare la viaţă apar la începutul şi la sfârşitul acestora.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că textul Bibliei foloseşte sistemul pentru "a îngropa veştile rele", concentrând menţiunile despre moarte în mijlocul cărţii, potrivit Daily Mail.

Conform cercetătorilor, ascunderea veştilor proaste este o procedură des întâlnită în politica modernă, însă ea a fost folosită pentru prima dată în Biblie.

Strategia folosită la redactarea Bibliei a fost numită "sandvişul morţii din Geneză".

Echipa care a făcut descoperirea este formată din cercetători de la Universitatea Keele din Marea Britanie şi de la Universitatea Amridge din Statele Unite.

"Aceasta este o descoperire importantă pentru istoricii şi teologii interesaţi de Vechiul Testament şi arată că oricine a scris versiunea textului care a fost transmis până la noi a folosit în mod clar această structura retorică", a declarat dr. Grodon Rugg, de la Universitatea Keele.

"Dacă acest lucru a fost făcut conştient sau nu, probabil va rămâne un mister", a mai spus Rugg, citat de Daily Mail.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close