Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?A fost sau n-a fost? - pe ecranele din SUA

?A fost sau n-a fost? - pe ecranele din SUA


?A fost sau n-a fost? - pe ecranele din SUA
03 Mar 2007   •   17:13

După "Moartea Domnului Lăzărescu", un alt doilea film românesc reuşeşte să pătrundă în cinematografele americane. "A fost sau n-a fost", pelicula regizată de Corneliu Porumboiu, a fost prezentat presei americane din New York. Şi asta cu doar o zi înainte de decernarea premiilor Spirit Awards, Oscarul filmelor independente, unde este nominalizat la categoria ?cel mai bun film străin?. Pelicula semnată de Corneliu Porumboiu va rula în cinematografele din Statele Unite începand din luna iunie cu sub titlul ?12:08 East of Bucharest?. ?A fost sau n-a fost? este concentrat în jurul unei dezbateri la un post de televiziune din Vaslui, unde moderatorul încearcă să afle dacă evenimentele din decembrie 1989 au reprezentat sau nu o revoluţie în adevăratul sens al cuvântului.

Filmul a mai beneficiat de o puternică campanie publicitară din partea unei firme americane. În promovarea acestui film s-a împlicat şi Institutul Cultural Român din New York. ?Institutul Cultural Român doreşte azi să acorde sprijin acelor artişti care reprezintă punţile noastre de conectate cu străinătatea?,a declarat Corina Şuteu director la Institutul Cultural Român din New York. Filmul a reuşit să cucerească deja exigenţii critici americani, care au vorbit despre ?comedia realizată cu umorul traditional est-european?delicat dar şi ascuţit ca un cutit?.

?Filmul românesc începe să fie văzut şi să circule, ceea ce nu s-a întâmplat o foarte lungă perioadă de timp?, declara regizorul Corneliu Porumboiu . Primul lung-metraj al lui Corneliu Porumboiu va avea parte şi de o proiecţie specială în cadrul Festivalului de Film Tribeca, organizat de Robert de Niro la sfârşitul lunii aprilie.

Antena 3

×
Parteneri
STB anunță trasee modificate pe nouă linii, în weekend, în București
x close