Antena 3 CNN Actualitate Cultură Acest tablou a fost vândut pentru o sumă colosală de bani. S-a bătut un nou record

Acest tablou a fost vândut pentru o sumă colosală de bani. S-a bătut un nou record

Acest tablou a fost vândut pentru o sumă colosală de bani. S-a bătut un nou record
de O.P.    |    07 Feb 2013   •   09:09

Un portret pictat în 1932, intitulat "Femme assise près d'une fenêtre", a fost vândut cu 28,6 milioane de lire sterline (45 milioane de dolari), la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi seară, la Londra.

Acest tablou realizat în ulei de Pablo Picasso, cu dimensiunile de 146 centimetri x 114 centimetri, considerat cel mai important din cadrul licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Sotheby's, era estimat la un preţ cuprins între 25 de milioane de lire sterline şi 35 milioane de lire sterline.

Tabloul, care aparţinea unui colecţionar european, a fost achiziţionat prin telefon de un colecţionar a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Pictura face parte dintr-o serie de portrete care au dezvăluit publicului larg, cu ocazia unei expoziţii organizate la Paris în 1932, relaţia amoroasă dintre Picasso şi Marie-Thérèse Walter, în perioada în care pictorul era căsătorit cu balerina Olga Khokhlova.

Artistul a întâlnit-o în 1927 pe Marie-Thérèse, pe atunci în vârstă de 17 ani, iar aceasta a devenit ulterior amanta pictorului, cu care a avut o fiică, Maya, născută în 1935. Tabloul, care a fost vândut în 1985 de nepoata pictorului, Marina, a fost scos apoi la licitaţie de casa Christie's, la New York, în 1997, unde a fost adjudecat cu 7,4 milioane de dolari.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close