Antena 3 CNN Actualitate Cultură Adoptă un gargui! Metodă inedită de strângere a fondurilor necesare pentru restaurarea Domului din Milano

Adoptă un gargui! Metodă inedită de strângere a fondurilor necesare pentru restaurarea Domului din Milano

Adoptă un gargui! Metodă inedită de strângere a fondurilor necesare pentru restaurarea Domului din Milano
Sursa foto: Foto: flickrhivemind.net
16 Noi 2012   •   14:46
Filantropii din întreaga lume au posibilitatea de a adopta un gargui de la Domul din Milano. Iniţiativa aparţine administratorilor Domului care doresc să strângă 25 de milioane de euro pentru restaurarea monumentului, relatează AFP.

135 de garguie în stare deplorabilă sunt propuse spre a fi "adoptate" de potenţialii donatorii. Aceştia trebuie să se conecteze pe site-ul oficial al monumentului pentru a face o donaţie (între 10 euro şi 100 de euro).

Catedrala, a cărei construcţie a început în 1387, domină prin silueta ei înaltă din marmură piaţa în care au loc marile evenimente care marchează viaţa oraşului Milano.

Din cauza intemperiilor şi a poluării, faţada ei din marmură trebuie reînnoită la fiecare 70-80 de ani. Muncă este laborioasă şi adeseori costisitoare, mai ales în aceste vremuri marcate de criza economică.

Pentru încurajarea donaţiilor, administratorii Domului din Milano au decis ca donatorii care vor contribui cu sume mai mari de 100.000 de euro să aibă privilegiul de a-şi grava numele la baza unui gargui.

Garguiele (denumire ce provine din cuvântul latin "gurgulio", care înseamnă "gât" sau "esofag") sunt sculpturi tipice ale artei gotice, reprezentând în general figuri groteşti, destinate evacuării apei de ploaie de pe acoperiş.


 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close