Antena 3 CNN Actualitate Cultură Aproximativ o sută de "actori" periculoşi joacă pe scena Teatrului Nottara

Aproximativ o sută de "actori" periculoşi joacă pe scena Teatrului Nottara

Aproximativ o sută de "actori" periculoşi joacă pe scena Teatrului Nottara
09 Noi 2010   •   22:08

Aproape o sută de actori sunt păziţi zilele acestea, mai ceva ca un preşedinte. Şi nu pentru că sunt celebri ci pentru că sunt consideraţi periculoşi. Gazdă a unui festival pentru deţinuţi, teatrul Nottara a devenit o adevărată fortăreaţă.

Actorii de pe scenă au adunat cele mai dure infracţiuni din Codul Penal. Omor deosebit de grav, trafic de droguri, tâlhărie, înşelăciune. Iar riscurile legate de deplasarea unei astfel de trupe în centrul Bucureştiului sunt extrem de ridicate. Zeci de gardieni în civil dar înarmaţi, le-au urmărit fiecare mişcare.

Deţinuţii de la Rahova joacă în piesa Evoluţii. Muzică, dans, efecte speciale. S-au pregătit câteva luni.

“Pornim de la Adam şi Eva şi până în timpul roboţilor. Trecem prin toate etapele, cu viaţa celor bogaţi, viaţa celor săraci”, a explicat Răzvan, unul dintre deţinuţi. Răzvan a fost închis pentru tâlhărie. Acum câţiva ani era în stare de orice pentru a face un ban. Acum dă totul pe scenă.

 

Sebastian, de pildă, făcea parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri. A vândut "moartea albă". Acum visează că ar putea vinde iluzii pe scenă. Se gândeşte, de ce nu, la o carieră de actor. În piesa Evoluţii, joacă mai multe roluri. Parcurge, în jumătate de oră, etapele evoluţiei umane. E un fermier chinuit de greutăţi, un bogătaş fără griji. Şi, în final, robot. Experienţa de traficant de droguri îl ajută. A jucat un rol ani întregi. Acum măcar e actor pe bune. “Avem posibilitatea să ne exteriorizăm, să ne arătăm şi partea umană, nu doar cea infracţională care este în dosare”, a spus Sebastian.

Actorii deţinuţi au oferit, marţi, o reprezentaţie cu public la Nottara. Mâine va fi rândul minorilor din centrele de detenţie să joace pe scenă.

 

×
Subiecte în articol: deținuti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close