Antena 3 CNN Actualitate Cultură Artistul român care şi-a văzut munca şi casa distruse de flăcări. Incendiul din Rio de Janeiro a transformat în scrum zeci de opere valoroase

Artistul român care şi-a văzut munca şi casa distruse de flăcări. Incendiul din Rio de Janeiro a transformat în scrum zeci de opere valoroase

Artistul român care şi-a văzut munca şi casa distruse de flăcări. Incendiul din Rio de Janeiro a transformat în scrum zeci de opere valoroase
Sursa foto: Foto: oglobo.globo.com
15 Aug 2012   •   12:39

Colecţia de artă a unui român din Brazilia s-a făcut scrum în urma unui incendiu de proporţii. Casa-muzeu din Rio de Janeiro aparţinea artistului plastic Jean Boghici. Mai multe picturi de valoare au fost distruse, iar românul afirmă că a reuşit să salveze doar o parte din opere.

Casa românului Jean Boghici arată ca un muzeu. Ultimul etaj al unei clădiri din Rio de Janeiro găzduia cea mai valoroasă colecţie de artă privată din Brazilia. Un incendiu puternic a cuprins însă casa.

Multe din cele o sută de opere de artă au fost făcute scrum. Printre picturile de mare valoare care au fost afectate de flăcări sunt tablourile "Flori tropicale" de Alberto Guignard şi "Samba" al lui Di Cavalcanti.

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII CU JEAN BOGHICI ŞI OPERELE SALE

Din fericire, nu chiar toate tablourile au fost distruse. Cele salvate vor face parte dintr-o expoziţie care va marca inaugurarea muzeulului de artă din Rio de Janeiro, din luna noiembrie.

Colecţionarul român a pierdut însă în incendiu ceva mult mai drag lui decât toată colecţia de artă.  "Tablourile sunt tablouri, dar pisica mea a murit. Era tot timpul cu mine."

Se pare că  incendiul a fost provocat de o defecţiune a aparatului de aer condiţionat.



×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close