Antena 3 CNN Actualitate Cultură Biserica Învierii de la Mănăstirea Suceviţa, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Biserica Învierii de la Mănăstirea Suceviţa, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Biserica Învierii de la Mănăstirea Suceviţa, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
03 Aug 2010   •   17:23

Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost completată cu 21 de situri noi printre care şi Biserica Învierii de la Mănăstirea Suceviţa din România. Lista, ce cuprinde 911 monumente şi locuri excepţionale de pe Terra, a fost discutată la cea de-a 34-a sesiune a Comitetului UNESCO, care a avut loc la Brasilia, în perioada 25 iulie-3 august, informează Mediafax.

Includerea Bisericii Învierii de la Mănăstirea Suceviţa în Patrimoniul Mondial a mai fost discutată şi la întrunirea de anul trecut a Comitetului UNESCO. La acea vreme însă, comitetul a decis să nu includă biserica româneacă, solicitând completarea documentaţiei.

În noiembrie 2009, Consiliul Judeţean Suceava a alocat fonduri de 50.000 de lei pentru finanţarea planului de urbanism general necesar pentru documentaţie.

Pe lista UNESCO se mai află bisericile din nordul Moldovei (1993), Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (inclusă în 1991), ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993, 1999), Mănăstirea Horezu (1993), cetăţile dacice de la Orăştie (1999), bisericile maramureşene din lemn (1999) şi centrul istoric al oraşului Sighişoara (1999).

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: manastire UNESCO patrimoniu
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close