Antena 3 CNN Actualitate Cultură British Museum a primit o donaţie în valoare de 30 de milioane euro

British Museum a primit o donaţie în valoare de 30 de milioane euro

British Museum a primit o donaţie în valoare de 30 de milioane euro
Sursa foto: Foto: quezi.com
12 Sep 2010   •   18:52

Cea mai mare donaţie privată în sectorul cultural din Marea Britanie, în ultimii 25 de ani, în valoare de 30 de milioane euro, a fost primită de British Museum, relatează AFP.

Lord John Sainsbury este cel care a făcut donaţia. Acesta este membru al Partidului Conservator şi fost preşedinte al lanţului de magazine Sainsbury's. Donaţia va fi folosită pentru mărirea suprafeţei muzeului londonez.

?Proiectul este foarte important pentru British Museum, iar donaţia are un rol însemnat?, a declarat un purtător de cuvânt al muzeului, care a mai spus că generaţiile viitoare vor avea de câştigat de pe urma ei.

Banii vor fi utilizaţi la construirea unui nou centru de expunere şi conservare, proiectat de arhitectul Richard Rogers. Centrul va fi amplasat lângă clădirea istorică a muzeului, iar pentru construirea acestuia vor fi necesare 135 milioane de lire sterline.

Aceasta este cea mai mare donaţie din sectorul cultural britanic, precedenta ca însemnătate aparţinându-i omului de afaceri Jean Paul Getty în 1985. Acesta a donat atunci 50 de milioane de lire sterline pentru National Gallery şi 40 de milioane de lire sterline către Institutul de Britanic de Film.

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close