Antena 3 CNN Actualitate Cultură C. Mitulescu invitat în ?Atelierul? de la Cannes

C. Mitulescu invitat în ?Atelierul? de la Cannes


C. Mitulescu invitat în ?Atelierul? de la Cannes
21 Mar 2007   •   17:33

Proiectul cinematografic ''Un balon în formă de inimă'', aflat în faza de producţie, în regia lui Cătălin Mitulescu, este invitat special în 'Atelier de la Cinéfondation', la Festivalul de Film de la Cannes, ediţia 2007. 'Atelier de la Cinéfondation' este un program lansat în 2005, care selecţionează în fiecare an cel mult 20 de proiecte din întreaga lume, lung metraje aflate în pregătire. Regizorii şi producătorii respectivelor filme sunt astfel găzduiţi la Cannes şi puşi în legătură cu profesionişti din industria cinematografică mondială. În acest fel, ei au acces la posibilităţi de finanţare internaţională şi pot grăbi realizarea filmelor cu care au fost selecţionaţi. Criteriile de selecţie sunt calitatea proiectelor depuse, filmele anterioare ale cineaştilor, dar şi stadiul în care se află planul lor de finanţare.

Potrivit organizatorilor Festivalului de la Cannes, această a treia ediţie a programului adună în ''Atelier'' 15 proiecte din tot atâtea ţări, 15 voci unice de regizori remarcaţi în festivaluri internaţionale de prestigiu. 'Atelier de la Cinéfondation' se va derula în cadrul Festivalului de la Cannes, în perioada 16-27 mai.

'Un balon în formă de inimă' este o poveste pasională de dragoste, care schimbă viaţa a doi tineri în vârstă de 17 ani. Acţiunea se petrece în Constanţa, într-o lume a hoţilor, orfanilor şi criminalilor, o lume capabilă de sentimente foarte puternice. Scenariul este scris de Bogdan Mustaţă şi Cătălin Mitulescu, iar filmul va fi produs de Strada Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Rompres

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close