Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cele mai frumoase săruturi din istoria artei, prezentate de Google Cultural Institute cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor

Cele mai frumoase săruturi din istoria artei, prezentate de Google Cultural Institute cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor

Cele mai frumoase săruturi din istoria artei, prezentate de Google Cultural Institute cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor
13 Feb 2015   •   19:24

Google Cultural Institute sărbătoreşte Valentine's Day prin prezentarea unei colecţii de artă celebre, între care şi "Sărutul/ The Kiss" lui Gustav Klimt.

Aici puteţi admira colecţia alcătuită de Google Cultural Institute pentru a marca Valentine's Day

Unul dintre cele mai faimoase săruturi din istoria artei, "Sărutul" lui Gustav Klimt, a fost digitizat la o rezoluţie foarte ridicată. Tehnologia permite explorarea în profunzime a operei, până la detalii ale tuşei pensulei.

Colecţia reprezintă o călătorie în numeroase ţări, culturi şi perioade, pentru a descoperi iubirea în diferitele ei întrupări artistice.

Între lucrările care au fost digitizate şi care pot fi admirate pe platforma digitală Google Cultural Institute se numără sculptura "The Kiss" (1886), de Auguste Rodin (de la The Israel Museum, din Ierusalim), dar şi tablourile "Garden with courting couples: square Saint-Pierre" (May 1887), de Vincent van Gogh (de la Van Gogh Museum), "Desire and Satisfaction" (1893), de Jan Toorop (de la Musée d?Orsay, Paris), "Allegory of Love, Cupid and Psyche [?]" (1798 - 1805), de Francisco de Goya (de la Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC, Barcelona), "Happy Union" (în jur de 1575), de Paolo Veronese (The National Gallery, Londra), "Kiss IV" (1902), de Edvard Munch (The Munch Museum, Oslo).

Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii.

×
Subiecte în articol: Valentine's Day
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close