Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ceremonia Nobel: Herta Muller a primit premiul pentru literatură (FOTO şi VIDEO)

Ceremonia Nobel: Herta Muller a primit premiul pentru literatură (FOTO şi VIDEO)

Ceremonia Nobel: Herta Muller a primit premiul pentru literatură (FOTO şi VIDEO)
Sursa foto: Herta Muller
10 Dec 2009   •   18:23

Premiul Nobel pentru Literatură i-a fost decernat scriitoarei de origine română Herta Muller, în cadrul unei ceremonii organizate la Stockholm. Ceremonia a avut loc între orele 17.30-19:00 şi a fost transmisă în direct de site-ul nobelprize.org. Este pentru prima oară când un eveniment de o asemenea anvergură este accesibil, în direct, pe internet.

Câştigătorii premiului Nobel au primit în cadrul ceremoniei o medalie, o diplomă, precum şi un document oficial care precizează suma de bani pe care aceştia au câştigat-o.

HERTA MULLER PRIMEŞTE PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ






Herta Muller, scriitoarea germană, născută în Banat, a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură pe 8 noiembrie. Potrivit Fundaţiei Nobel, premiul i-a fost acordat scriitoarei pentru "felul în care concentraţia poeziei şi francheţea prozei creionează imaginea celor deposedaţi de bunurile lor".

SALA ÎN CARE A AVUT LOC DECERNAREA PREMIILOR NOBEL



Muller s-a născut în 1953, lângă Timişoara. În perioada în care a trăit în România a fost persecutată de Securitatea comunistă, datorită spiritului său nonconformist. În urmă cu 22 de ani a emigrat în Germania, unde a cunoscut succesul literar. În scrierile sale, Muller vorbeşte despre presiunile la care a fost supusă în perioada comunistă.

FAMILIA REGALĂ, PREZENTĂ LA EVENIMENT




Tot joi, în cadrul unei ceremonii organizate la Oslo, preşedintele SUA, Barack Obama, a primit premiul Nobel pentru pace. Liderul de la Casa Albă a mers la ceremonie însoţit de Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.
Premiul Nobel pentru Pace i-a fost decernat lui Obama în cadrul unei ceremonii care a avut loc în clădirea primăriei din Oslo. Vezi imagini de la eveniment


IMAGINI DE LA DECERNAREA PREMIULUI NOBEL PENTRU LITERATURĂ:



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel ceremonie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close