Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cesar. Film cu Medeea Marinescu-premiat

Cesar. Film cu Medeea Marinescu-premiat

Cesar. Film cu Medeea Marinescu-premiat
25 Feb 2007   •   11:00

În cursul celei de-a 32-a ceremonii de decernare a premiilor Cesar ale cinematografiei franceze, desfăşurată sâmbătă seara la Teatrul Chatelet din Paris, premiul pentru cel mai bun film francez al anului a revenit realizării lui Pascale Ferran, 'Lady Chatterley', care a mai primit patru distincţii pentru: cea mai bună actriţă - Marina Hands - în rolul titular, cea mai bună adaptare /a romanului scris de D.H. Lawrence/, cel mai bun costum şi cea mai bună imagine, informează AFP. Regizorul Pascale Ferran a mai realizat lung-metrajul 'Petits arrangements avec les morts'/Mici aranjamente cu morţii, 1993/, cu care a obţinut Camera d'Or la Festivalul de la Cannes, şi 'L'Age des possibles'/Vârsta posibililor, 1995/, după un scenariu original scris pentru elevii Şcolii Teatrului naţional din Strasbourg.

Premiul Cesar pentru cel mai bun regizor i-a fost decernat lui Guillaume Canet /33 ani/ pentru thriller-ul său 'Ne le dis a personne' /Nu o spune nimănui/, adaptare a unui roman de Harlan Coben, în care actorul Francois Cluzet interpretează un bărbat urmărit de amintirea soţiei sale, victimă a unui ucigaş în serie cu câţiva ani în urmă. Filmul a avut nouă nominalizări la premiile Cesar, dintre care Cluzet l-a obţinut pe cel acordat celui mai bun actor, premiul pentru cel mai bun montaj a fost atribuit lui Herve de Luze, iar cea mai bună muzică pentru un film i-a fost recunoscută lui Mathieu Chedid. Premiul Cesar pentru cel mai bun film documentar a fost atribuit producţiei 'Dans la peau de Jacques Chirac' /În pielea lui Jacques Chirac/, realizat de Karl Zero şi Michel Royer, consacrat actualului şef al statului francez, Jacques Chirac, al cărui mandat expiră în primăvara acestui an.

Alte premii Cesar au fost decernate pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - Valerie Lemercier /'Fauteuils d'orchestre'/, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar - Kad Merad /'Je vais bien ne t'en fais pas'/, pentru cea mai bună speranţă feminină - Melanie Laurent /'Je vais bien, ne t'an fais pas'/, pentru cea mai bună speranţă masculină - Malik Zidi /'Les amities malefiques'/. Cel mai bun film străin a fost desemnat 'Little Miss Sunshine' al lui Jonathan Dayton şi Valerie Faris, cel mai bun film de debut a fost considerat 'Je vous trouve tres beau' /al Isabellei Mergault/ (în acest film joacă Medeea Marinescu), premiul pentru cel mai bun scenariu original l-au primit Olivier Lorelle şi Rachid Bouchareb /'Indigenes'/. De asemenea, premiul Cesar cel mai bun scurt-metraj a revenit peliculei 'Fais de beaux reves' de Maryline Canto.

Cele mai reuşite decoruri le-a realizat Maamar Ech Cheikh în 'OSS 117 Le Caire, nid d'espions', cel mai bun sunet - Francois Musy şi Gabriel Hafner în 'Quand j'etais chanteur'. Două premii Cesar de onoare au fost decernate actorului britanic Jude Law şi actriţei franceze Marlene Jobert.

Rompres

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close