Antena 3 CNN Actualitate Cultură Concertul a două viori istorice : Stradivarius "Pachoud" şi Guarneri "Maria Theresia"

Concertul a două viori istorice : Stradivarius "Pachoud" şi Guarneri "Maria Theresia"

Concertul a două viori istorice : Stradivarius "Pachoud" şi Guarneri "Maria Theresia"
09 Mai 2011   •   12:47

Violoniştii Liviu Prunaru şi Valentina Svyatlovskaya vor aduce pe scena Sălii Radio două viori istorice: Stradivarius "Pachoud" din 1694 şi Andrea Guarneri "Maria Theresia" din 1676. Membri ai prestigioasei orchestre Royal Concertgebouw din Amsterdam, considerată cea mai valoroasă orchestră europeană a momentului, cei doi violonişti vor putea fi ascultaţi, în premieră la Bucureşti, în Concertul pentru două viori, vineri, 13 mai, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Valentina Svyatlovskaya, născută în Rusia la Sankt Petersburg, a început studiul viorii la 5 ani. A fost singura interpretă de muzică clasică aleasă să facă parte din Fundaţia „Little Dreams”, patronată de cântăreţul Phil Collins.

Liviu Prunaru, născut la Craiova, a început studiul viorii la vârsta de 6 ani, câştigând numeroase competiţii naţionale şi premiul întâi la Concursul Internaţional „Kocian”, Cehoslovacia. A fost mereu preocupat de perfecţionarea profesională, studiind cu numeroşi profesori renumiţi: Lordul Yehudi Menuhin, Igor Oistrakh, Ruggiero Ricci, Pierre Amoyal, Dorothy DeLay şi Itzakh Perlman.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close