Antena 3 Actualitate Cultură După romi, românii sunt cel mai detestat popor de către polonezi

După romi, românii sunt cel mai detestat popor de către polonezi

04 Feb 2013   •   10:38
După romi, românii sunt cel mai detestat popor de către polonezi
Sursa foto: Foto: www.psmag.com
Un studiu realizat de institutul CBOS şi citat de Radio Polonia arată că polonezii preferă cehii în proporţie de 51 %, dar detestă romii (52 %) şi românii (41 %).

Conform sondajului, 51 % dintre polonezi îi preferă pe cehi, urmaţi de slovaci (48 la sută), britanici (47 la sută), italieni (46 la sută) şi spanioli (45 la sută).

La polul opus se află etnicii romi. Polonezilor nu le plac nici românii (41 %), ruşii (39 %), turcii (34 %) şi palestinienii (33 %).

Sondajul, efectuat pe un eşantion format din 1.227 de adulţi, arată că polonezii manifestă o preferinţă faţă de naţiunile care reprezintă o referinţă pozitivă ca grup şi care reprezintă universul aspiraţiilor lor.

Polonezii au mai luat în calcul şi factori precum afinitatea culturală, moştenirea istorică, dezvoltarea socio-politică şi experienţa personală a polonezilor care au vizitat alte ţări, atât ca turişti, cât şi ca lucrători sezonieri.


 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close