Antena 3 CNN Actualitate Cultură "E ca şi cum am fi martori la sfârşitul lumii, dar nimeni nu poate opri asta". Reportajul făcut de un fost militar american, în Afganistan

"E ca şi cum am fi martori la sfârşitul lumii, dar nimeni nu poate opri asta". Reportajul făcut de un fost militar american, în Afganistan

"E ca şi cum am fi martori la sfârşitul lumii, dar nimeni nu poate opri asta". Reportajul făcut de un fost militar american, în Afganistan
Sursa foto: Foto: Geoffrey Ingersoll for Business Insider
de O.P.    |    07 Dec 2012   •   11:52

Un fost militar american s-a întors în Afganistan după ce şi-a terminat stagiul militar, însă de această dată a mers acolo fără uniformă, ca civil. Iar lumea părea total schimbată.

Geoffrey Ingersoll povesteşte că a rămas uimit de felul în care trăiesc oamenii simpli din Afganistan: "E ca şi cum am fi martori la sfârşitul lumii şi nu am putea face nimic pentru a opri catastrofa".

"Oamenii abia reuşesc să trăiască de pe o zi pe alta, inflaţia a atins cote inimaginabile, iar locuitorii de rând ai ţării se luptă în fiecare secundă pentru supravieţuire. E mizerie pe străzi şi oamenii sunt sătui de viaţa amară pe care o duc.

Cei mai norocoşi apucă să îşi vândă marfa în colţ de stradă. Întind o pătură pe care aruncă ceva perechi de încălţăminte, şi strigă cât îi ţin plămânii, în încercarea de a-i convinge pe trecători să le cumpere marfa. Alţii taie animalele chiar în stradă şi apoi vând carnea trecătorilor. Fleici de carne de vită stau atârnate de acoperişurile caselor, pline de muşte, infectate şi pline de nisip.

Cel mai trist este să îi vezi pe copii. Puţini din ei ştiu ce este şcoala, pentru că sunt nevoiţi să meargă de mici să îşi ajute părinţii. Am văzut puşti de 9 ani care ţin pe cap coşuri uriaşe pline cu turte de pâine, pe care le vând în pieţe", spune Geoffrey Ingersoll pentru Business Insider.

Vedeţi în galeria foto de mai jos câteva din imaginile surprinse de fotograful american pe străzile din Afganistan:



 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close