Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ea a realizat ceea ce nici o femeie nu a mai reuşit. Romanciera Hilary Mantel face istorie, după ce a câştigat DIN NOU Man Booker Prize

Ea a realizat ceea ce nici o femeie nu a mai reuşit. Romanciera Hilary Mantel face istorie, după ce a câştigat DIN NOU Man Booker Prize

Ea a realizat ceea ce nici o femeie nu a mai reuşit. Romanciera Hilary Mantel face istorie, după ce a câştigat DIN NOU Man Booker Prize
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
17 Oct 2012   •   10:54
Scriitoarea britanică Hilary Mantel a făcut istorie, după ce a câştigat pentru a doua oară în carieră Man Booker Prize. Ea a devenit prima femeie şi primul autor britanic care câştigă de două ori acest premiu literar prestigios, relatează AFP.

Hilary Mantel, în vârstă de 60 de ani, a fost premiată pentru romanul "Bring up the Bodies", al doilea volum din trilogia ei consacrată lui Thomas Cromwell.

Scriitoarea britanică a câştigat Man Booker Prize şi în 2009, cu "Wolf Hall", primul volum din această trilogie dedicată consilierului regelui Henric al VIII-lea.

"Ei bine, nu ştiu ce să mai zic. Aştepţi vreme de 20 de ani să câştigi un Booker Prize şi, apoi, două astfel de premii vin dintr-o dată peste tine", a declarat romanciera britanică.

Numai alţi doi scriitori au câştigat în trecut de două ori premiul Man Booker: australianul Peter Carey, în 1988 şi 2001, şi sud-africanul John Maxwell Coetzee, în 1983 şi 1999.

Man Booker Prize este unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume, fiind acordat celui mai bun roman de ficţiune scris în limba engleză. Autorul primeşte un cec de 50.000 de lire sterline (62.000 euro). Cel mai important lucru însă este că acest premiu îi asigură notorietatea mondială şi vânzări record ale operelor sale.

 

×
Subiecte în articol: literatura
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close