Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Este locul pe care Dumnezeu l-a creat prima dată pe pământ". Imagini spectaculoase din inima planetei

"Este locul pe care Dumnezeu l-a creat prima dată pe pământ". Imagini spectaculoase din inima planetei

"Este locul pe care Dumnezeu l-a creat prima dată pe pământ". Imagini spectaculoase din inima planetei
de O.P.    |    15 Aug 2012   •   10:29

Într-adevăr planeta noastră, aşa de poluată şi afectată de încălzirea globală, dar şi de mâna omului, nu încetează să ne uimească şi are locuri impresionante, pe care oamenii de ştiinţă nu şi le pot explica.

Canionul Antilopei se află în Arizona, America, şi este un loc ce îi impresionează foarte mult pe cei care îl vizitează. Canionul  s-a format ca urmare a eroziunii, in prima faza datorita inundatiilor si apoi datorita aerului si vantului, şi a fost descoperit de o fetita Navajo în 1931, pe cand se  afla cu oile la păscut în zona, de aici şi numele de canionul Antilopei.

Canionul poate fi vizitat doar in grupuri organizate de indienii Navajo în mare parte datorita faptului ca acest canion este pe pamant Navajo şi în al doilea rand datorita faptului că în sezonul musonic canionul poate fi inundat foarte rapid, în 22 Aug 1997 aici au murit 11 turisti în urma unei inundatii.

Părerile turiştilor care au vizitat acest loc sunt parcă la unison, însă cea mai impresionantă sună astfel: "Locul acesta pare să fie prima creaţie a lui Dumnezeu pe Terra".

Vedeţi imagini spectaculoase surprinse în Canionul Antilopei, în galeria foto de mai jos.




×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close