Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Filmului European începe pe 5 mai, la Bucureşti. Vezi programul complet

Festivalul Filmului European începe pe 5 mai, la Bucureşti. Vezi programul complet

Festivalul Filmului European începe pe 5 mai, la Bucureşti. Vezi programul complet
Sursa foto: Foto: docreview.pl
29 Mar 2011   •   18:10

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Filmului European se va desfăşura în perioada 5-29 mai, în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, informează Institutul Cultural Român, potrivit Mediafax.

Festivalul se deschide pe 5 mai, la Cinema Pro, cu proiecţia filmului "Essential Killing" (Polonia, 2010), distins cu marele premiu al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia din 2010 şi cu alte numeroase distincţii internaţionale.

În cadrul festivalului va avea loc şi premiera filmului românesc "Metrobranding", un documentar semnat de Ana Vlad şi Adrian Voicu, care va intra ulterior în cinematografe. "Metrobranding" este povestea destinului spectaculos al celor şase branduri - staruri ale epocii de aur: salteaua Relaxa, tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni şi maşina de cusut Ileana.

Programul festivalului de film european din acest an cuprinde peste 50 de proiecţii din 30 de ţări. În plus, ediţia prezentă aduce şi elemente noi.

Pentru prima dată, Cinemateca Română se alătură festivalului cu cele mai relevante pelicule din bogata sa arhivă. Un alt element de noutate este prezenţa Republicii Moldova pentru prima dată la festival, cu o selecţie de filme studenţeşti şi câteva scurtmetraje.

La Bucureşti, festivalul se desfăşoară în perioada 5-15 mai, cu proiecţii la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie. Festivalul va continua la Braşov (12-15 mai), Iaşi (19-22 mai), Timişoara (19-22 mai) şi Târgu-Mureş (26-29 mai).

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close