Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Internaţional de Film Bucureşti începe luni. Vezi selecţia peliculelor

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti începe luni. Vezi selecţia peliculelor

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti începe luni. Vezi selecţia peliculelor
Sursa foto: Foto: filmaffinity.com
10 Apr 2011   •   16:36

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (Bucharest IFF), care se desfăşoară în perioada 11-17 aprilie, începe luni cu lungmetrajul "Cirkus Columbia", al regizorului bosniac Danis Tanovic, informează Agerpres.

Toate peliculele din concurs sunt prezentate în premieră absolută în România, iar 90% dintre ele reprezintă debuturi în lungmetraj.

Selecţia filmelor din competiţie, realizată de directorul artistic al festivalului, Andrei Creţulescu, cuprinde câteva dintre cele mai titrate pelicule ale anului cinematografic 2010 precum "Abel", "Animal Kingdom", "Beyond", "Exit through the Gift Shop", "Four Lions", "Meek's Cutoff", "Winter's Bone".

Cinefilii vor mai avea parte de o surpriză în cadrul acestui festival - prezentarea în premieră în România a peliculei iranianului Asghar Farhadi, "Nader and Simin: A Separation", premiată cu Ursul de Aur, Ursul de Argint pentru cel mai bun actor şi Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă, la Berlinala 2011.

De asemenea, o altă surpriză anunţată de organizatori o reprezintă difuzarea în proiecţie unică a capodoperei lui Lucian Pintilie, "De ce bat clopotele, Mitică?", într-o versiune restaurată.

Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc în trei săli - Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din incinta Muzeului Ţăranului Român şi Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez din Bucureşti.

Biletele de intrare la festival costă 7-10 lei.

×
Subiecte în articol: film
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close