Antena 3 Actualitate Cultură Fetiţele de 6 ani nu se mai joacă cu păpuşile, ci vor să fie păpuşi. Studiul care a alarmat mamele din întreaga lume

Fetiţele de 6 ani nu se mai joacă cu păpuşile, ci vor să fie păpuşi. Studiul care a alarmat mamele din întreaga lume

20 Iul 2012   •   11:28
Fetiţele de 6 ani nu se mai joacă cu păpuşile, ci vor să fie păpuşi. Studiul care a alarmat mamele din întreaga lume
Sursa foto: Foto: parent24.com
Încă de la frageda vârstă de 6 ani, cele mai multe dintre fetiţe încep să se considere obiecte sexuale, arată un studiu alarmant publicat în SUA. Cercetătorii au arătat că auto-sexualizarea are loc de la vârste extrem de fragede.

Psihologii de la Colegiul Knox au utilizat două păpuşi desenate pentru a analiza modul în care gândesc fetiţele cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani. Una dintre păpuşi era „îmbrăcată” într-o rochie sexy, scurtă şi strâmtă, iar cea de-a doua purta o rochie mai decentă care îi acoperea trupul.

Fetiţele au fost apoi întrebate cu care dintre păpuşi seamănă mai mult sau şi-ar dori să semene.

Răspunsurile au fost uimitoare. Cele mai multe dintre fetiţe au ales păpuşa îmbrăcată provocator. 68% dintre copile au spus că şi-ar dori să semene cu păpuşa cu ţinuta sexy.

Fetiţele cred că afişarea sexualităţii conduce la popularitate şi la avantaje sociale”, a explicat cercetătorul Christy Starr.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close