Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fotografiile care te duc într-o altă lume. Arta, la graniţa dintre tehnică şi emoţie

Fotografiile care te duc într-o altă lume. Arta, la graniţa dintre tehnică şi emoţie

Fotografiile care te duc într-o altă lume. Arta, la graniţa dintre tehnică şi emoţie
Sursa foto: Foto: http://catherinenelson.net/index.php
07 Noi 2012   •   11:46
Lucrând în cadrul unor proiecte cinematografice precum „Moulin Rouge” sau „300”, fotografa Catherine Nelson a învăţat tehnici care i-au transformat pozele în adevărate opere de artă. Artista "lipeşte" peisajele sale preferate dând astfel naştere unor imagini impresionante.

Se poate spune că sunt nişte poze imposibile inspirate din realitate. Ele reprezintă interpretarea mea a mediului înconjurător”, mărturiseşte artista pentru Wired.

Inspirată de pictorul flamand Pieter Bruegel,cunoscut pentru modul în care îmbina mai multe scene într-o singură pictură, Nelson utilizează cele mai frumoase imagini cu peisaje pe care apoi le „lipeşte” într-o singur lucrare.

Cu toate că este expertă în Photoshop, artista încearcă să nu se lase „prinsă” în multitudinea de tehnologii noi şi doreşte ca imaginile create de ea să transmită emoţii şi sentimente.

Îmi scop pălăria în faţa tehnologiei pentru că, în urmă cu opt ani, n-aş fi putut să creez aceste imagini. În acelaşi timp, nu doresc ca tehnologia să-mi stea în cale. Vreau să-mi păstrez viziunea clară”.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos



 


 

×
Subiecte în articol: fotografie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close