Antena 3 CNN Actualitate Cultură Geoană: Cei care câştigă în baza drepturilor de autor trebuie protejaţi

Geoană: Cei care câştigă în baza drepturilor de autor trebuie protejaţi

Geoană: Cei care câştigă în baza drepturilor de autor trebuie protejaţi
Sursa foto: Mircea Geoana
27 Ian 2009   •   13:00

?Cei care îşi câştigă existenţa pe baza acestui drept legal (n.r. - drepturile de autor) trebuie să fie protejaţi, este obligaţia statului să evite excesele şi să le combată, nu trebui să creem dificultăţi suplimentare în aceste vremuri grele?, a declarat Mircea Geoană, după întâlnirea pe care a avut-o cu membrii Clubului Român de Presă (CRP). În opinia preşedintelui Senatului trebuie evitată pedepsirea nejustificată a persoanelor care câştigă cinstit pe baza drepturilor de autor însă ?sunt situaţii în care anumite persoane sunt plătite ca actori sau ca jurnalişti deşi nu sunt?, a subliniat Mircea Geoană.
Totuşi, atât membrii CRP cât şi Mircea Geoană au declarat că această întâlnire a fost una ?plină de substanţă?. De asemenea, ambele părţi au convenit şi au discutat pe marginea crizei financiare, de care este afectată şi mass-media din Ropmânia.
?Industria de media din România şi din Europa se află sub şocul crizei şi cred că trebuie să găsim moduri de susţinere a acestui element important al societăţii?, a precizat Mircea Geoană.
În afara acestor subiecte a mai fost abordat cel al politicii. Preşedintele Senatului a declarat că a sesizat un interes deosebit al mass-media faţă de intenţiile liderilor româneii în privinţa bugetului. ?Am discutat despre un pachet de stimulare al economiei, nevoia pe care o simte publicul ca Parlamentul României să-şi găsească credibilitatea în faţa opiniei publice?, a mai spus Mircea Geoană la finalul întâlnirii avute cu membrii CRP.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close