Antena 3 CNN Actualitate Cultură IMAGINI ISTORICE din timpul războiului care a ucis 3% din populaţia lumii. 70 de milioane de oameni au murit în cel mai mare conflict din istoria omenirii

IMAGINI ISTORICE din timpul războiului care a ucis 3% din populaţia lumii. 70 de milioane de oameni au murit în cel mai mare conflict din istoria omenirii

IMAGINI ISTORICE din timpul războiului care a ucis 3% din populaţia lumii. 70 de milioane de oameni au murit în cel mai mare conflict din istoria omenirii
15 Oct 2012   •   08:59
Al Doilea Război Mondial este considerat cel mai mare şi mai ucigător conflict armat din istoria omenirii.

A fost prima oară când un mai multe descoperiri tehnice noi, incluzând bomba atomică, au fost folosite la scară largă împotriva militarilor şi civililor deopotrivă.

Peste 70 de milioane de oameni, aproximativ 3% din populaţia mondială de la acea vreme, au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Milioane de persoane au fost rănite grav şi au căpătat infirmităţi pe viaţă din cauza bombardamentelor clasice sau nucleare şi a experimentelor militare şi medicale inumane la care au fost supuse.

S-a estimat că acest război a costat mai mulţi bani şi resurse decât toate celelalte războaie la un loc, 1.000 de miliarde de dolari la valoarea din 1945, fără a se pune la socoteală sumele cheltuite pentru reconstrucția de după război.

Urmările războiului, inclusiv noile tehnologii şi schimbările aranjamentelor geopolitice, culturale şi economice, au fost fără precedent.

Arhivele Naţionale ale Statelor Unite au publicat o serie de imagini impresionante din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vedeţi imaginile în GALERIA FOTO de mai jos.







 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close