Antena 3 CNN Actualitate Cultură La câteva minute după ce a murit, a DESCHIS ochii. Detaliul pe care istoria l-a ascuns despre acest personaj malefic

La câteva minute după ce a murit, a DESCHIS ochii. Detaliul pe care istoria l-a ascuns despre acest personaj malefic

La câteva minute după ce a murit, a DESCHIS ochii. Detaliul pe care istoria l-a ascuns despre acest personaj malefic
de O.P.    |    05 Mar 2013   •   08:28

Astăzi de împlinesc 60 de ani de când ruşii au ieşit în faimoasa Piaţă Roşie aflând vestea că "Tătucul" a murit. Cel mai controversat conducător din istoria acestei ţări, despre care se credea că are legături strânse cu Divinitatea, a murit ca un om de rând.

Pentru că ruşii nu doreau să accepte sub nicio formă dispariţia lui Stalin, au început să lanseze tot felul de teorii ale conspiraţiei. Ziarul Pravda scria despre un complot al halatelor albe, despre un grup terorist de medici - majoritatea evrei - care l-au asasinat pe unul din apropiaţii lui Stalin de la Kremlin, A.A Jdanov, iar mai târziu, cu o strânsă colaborare cu americanii, au reuşit şi asasinarea lui Tătucului.

De la aceste teorii, ruşii de rând au început să îşi manifeste public ura faţă de evrei: "toţi evreii sunt trădători şi nu ar trebui să mai fie numiţi medici, pentru că ei răspândesc cancerul şi alte boli care aduc moartea".

Înainte de a muri, Stalin a cerut ca toţi evreii să fie scoşi de pe teritoriul URSS şi să fie deportaţi în Asia Centrală.

Momentul morţii lui Stalin este şi acum un moment incert. Se spune că "Tătucul" ar fi căzut ca trăsnit din picioare, iar în momentul în care cei ce erau în apropierea lui au constatat că nu mai respiră au strigat: "Tiranul a murit, acum suntem liberi".



Însă, la câteva minute după ce i-a fost declarat decesul, Stalin a deschis ochii. Toţi care erau în încăpere au încremenit de frică. Lavrenti Beria, cel care afirmase că tiranul murise, a căzut în genunchi şi a început să îşi ceară iertare.

Se pare că el a fost cel care l-a "ajutat" pe Stalin să moară cu o fiolă de otravă.

Ca să fie siguri că de această dată "Tătucul" nu se mai trezeşte, medicii au fost chemaţi abia după cinci ore.







 


 


×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close